launchora_img

Illustration by @dariaesste

Gazete Manşetleri

Info

Günlük Online Gazete Başlıkları

Türkiye'de onlarca çevrimiçi gazetede yayın hayatına devam etmektedir. Dijitaller `` web üzerinden veya uygulama üzerinden yayın yapmaktadırlar. Tiraj ile yayın yapmayarak, okuyucularına bu platform üzerinden hizmet sunmaktadır. Online gazeteler, pek çok faydalıdır. Okumayı seviyorsanız ve gündemde yaşanılan olayları anlık olarak öğrenmek haber siteleri sizler için en hızlı haberleri öğrenilecek.

İnsanoğlunun en eski kitle iletişim araçlarından olan gazete, çağımızda de değerini korumaktadır. Gazete, altın çağını matbaanın keşfiyle yaşadı. Fakat dijital yayıncılık yeni bir çağı başlattı. Gazeteler olarak sizlere güncel bilgilerden derlenen makaleler paylaşmaya devam etmekteyiz. Sizlerede konuşmamız konu ise dijitalleşen gazeteler hakkında yazacağız. Okumak ve haberdar olmak için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Gazete başlıkları oku

Gazete; Kelime manası ile belirli bir kitleyi veya toplumu meydana gelen olaylar, siyasi olaylar, sosyal konular ve gelişmeler hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan kitlesel iletişim aracıdır. Online gazete, toplumların ve bölgelerin gözü kulağıdır. Diğer kentlerde veya dış dünya ile iletişimin kurulmuş olduğu önemli bir alandır. Gündemi öğrenmek, öğrenmek ve öğrenmek istediğiniz ulusun veya haberlerini öğreneceğiniz ilk kaynaklardan bir tanesidir.

Gazeteler, haber bilgi akışını sağlamayı ve olayları aktarmaya güderler. Lakin çağımızda kurmanın manavdan alma kadar kolay olabilmesi bu nitelikleri değiştirmiştir. 2000 senesinden itibaren bu tür yayınların, kuruluşlarına şahit olunmuştur. Niteliksiz çevrimiçi yayıncılık, bilgiyi ulaştırmaktan ziyade ticari olarak yaklaşmaktadırlar. Bu tür yayınlar manşet dikkat çekici sürmanşetler atıp, asparagas haberleri okuyucularına paylaşır. Bu haberler, belgeye dayanmadan ve somut bir gerçeklik olmadan üretilirler. Türkiye ve dünyada bu tür gazetelerde yüzlerce bulunur. Niteliksiz gazetelerde sunulan ana özellik ise belirli bir servet hizmet ediyor.

Ülkemizde ve dünyada kaliteli gazetelerin sayısı da azımsanamayacak kadar bir hayli yüksektir. Bu tür yayınların tek gayesi okuyucularına doğru ve güvenilir bilgileri belgelerle, gerçeklikleri sunuyor. Gerçek gazetecilik dediğimiz kültürü yaşamakta olan bu tür yayınlar bir hayli değerlidir. Temelinde halkların başkalarına ulaşmalarını sağlamayı başaran yayınlar '' ahlakını '' yerine getiren yayınlardır. Başka bir şahıs veya tek kelime ile kalmadan, özgür basını savunmaktadırlar.

Dijital Gazetecilik

Endüstri devriminden sonra teknoloji çağı hızla yükselmeye başladı. İcatlar artmaya başlıyor ve günlük yaşam pratik bir hale geliyor. 1990'lı yıllara gelindiğinde de Google icat edildi ve tüm kültürleri, ekonomileri, meslekleri, yayınları etkileyen bir çağa girildi. Bu değişimden etkili olan alanlar arasında yayıncılık ön plana çıktı. Yayıncılık bütünüyle koşul değiştirmeye başladı. Dergiler ve Kitaplar artık dijitalleşerek yayın yayınlamaya başladılar. Dergiler, haftalık sayılarını çıkartmaya devam ederken, dijital alanda da sayılarını paylaşma paylaştı. Kitaplar ise bu alandan en az etkilenen yayın organlarından birisi oldu. İnsanlarda var olan '' Kitap kağıttan öğrenilir '' düşüncesi dijitalleşemesinde etkili oldu. Ayrıca uzun bir süre monitörüne bakmak belirli sağlık sıkıntılarını getireceğinden bir adım uzak duruldu.

Bu üç yayın organından en fazla etkiyi ve değişimi online gazeteler aldı. Bunun sebeplerinin en önemlisiyse makalelerinin tek solukta okunabilecek kısalıkta ve sadelikte olması. Hızla hızla hızla hızlanır. Kısa bir süre Türkiye ve dünyada dijitalleşmeyen gazete kalmadı. Tiraj ile yayın yapanlar da dijitalleşmeye başladı. Tiraj yayının bir yandan devam etmekte olan gazeteler, okuyucularını kaybetmemek için dijitalleşmeye başladı. Okuyucuların dijital alanlara ağırlık göstermesi pek çok gazeteyi ekonomik sıkıntılar içine soktu ve birçoğu kapandı. Bazı gazeteler ise Tiraj yayının kaldırarak, online olarak devam ettiler.

Dijital Gazetelerin Avantajları

Tiraj yayın yaparken, çağa haber vermek online olarak yayın gösterdiler.

1 - Gazete Başlıkları ve Geniş Kitlelere Erişebilme

Dijitalleşen gazetelerin en büyük avantajlarından okuyucu kitlelerini genişletmiş sunuluyor. Oldukça önemli bir avantaja sahip olan dijital gazeteler, geniş kitlelere hızlı bir şekilde ulaşmıştır.

2 - Video Klip Oynatabilme

Gazeteler, haberleri ve gelişmeleri anlatırken görsel materyaller ile güçlendirirler. Örneğin; Tiraj ile raflarda okuyucunu kucaklayan bir gazete, haberini güçlendirebilmek için yaşanılan olaydan görsel paylaşılabilmektedir. Lakin dijitalleşenler, haberlerinde video oynatabilme şansına sahiplerdir. Bu durum ise üret haberi güçlendirmek için bir hayli önemli bir kozdur.

3 - Hız ve Pratik

Gazete, Tiraj yayınlarında ürettikleri haberin basılmasını beklemekte. Dijitallerde ise böyle bir durum söz konusu değildir. Üretilen haber, belirli süzgeçlerden geçerek birkaç dakika içinde web sitede paylaşabilmektedir. Bu durum da anlık olayların ve gelişmelerin aynı dakikalarda okuyuculara paylaşabilme şansını getirmiştir. Oldukça pratik olan online yayıncılık pek çok kategori üzerinden sınırsızca yayın yapabilmektedir.

Dijital Gazetelerin Dezavantajları

Dijitalleşenlerin olduğu kadar kadar dezavantajları vardır. Yayıncıların, okuyucu kitlesini kaybetmemek için dijitalleşmesi zaruri bir durum haline gelmiştir. Sizlere dezavantajları hakkında bilgi bilgileri paylaşıyoruz.

Kaynak: https://gazeteapp.com/gazete-mansetleri-oku/


Be the first to recommend this story!
launchora_img

Stay connected to your stories

Gazete Manşetleri

5 Launches

Part of the Society collection

Published on March 24, 2021

Recommended By

(0)

    WHAT'S THIS STORY ABOUT?

    Characters left :

    Category

    • Life
      Love
      Poetry
      Happenings
      Mystery
      MyPlotTwist
      Culture
      Art
      Politics
      Letters To Juliet
      Society
      Universe
      Self-Help
      Modern Romance
      Fantasy
      Humor
      Something Else
      Adventure
      Commentary
      Confessions
      Crime
      Dark Fantasy
      Dear Diary
      Dear Mom
      Dreams
      Episodic/Serial
      Fan Fiction
      Flash Fiction
      Ideas
      Musings
      Parenting
      Play
      Screenplay
      Self-biography
      Songwriting
      Spirituality
      Travelogue
      Young Adult
      Science Fiction
      Children's Story
      Sci-Fantasy
      Poetry Wars
      Sponsored
      Horror
    Cancel

    You can edit published STORIES

    Language

    Delete Opinion

    Delete Reply

    Report Content


    Are you sure you want to report this content?



    Report Content


    This content has been reported as inappropriate. Our team will look into it ASAP. Thank You!



    By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.

    By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.